Parmesanchips

Table
  1. Spröda Parmesanchips
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips

Spröda Parmesanchips

Ingredienser

  • 100g färskriven parmesanost
  • 1 tesked riven svartpeppar
  • 1 tesked torkad örtblandning (exempelvis timjan, rosmarin eller oregano)

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. På en bakpappersklädd plåt, forma små högar av parmesanost.
  3. Strö över svartpeppar och örtblandning på varje hög.
  4. Gratinera i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills chipsen är gyllenbruna och krispiga.
  5. Ta ut plåten från ugnen och låt chipsen svalna något innan servering.
  6. Servera parmesanchipsen som ett aptitretande snacks eller som tillbehör till en sallad.
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Tips

För att variera smaken kan du prova att tillsätta andra kryddor eller kryddblandningar, som paprika, chili eller vitlökspulver.

Färskpotatis i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up