Äppelchutney

Table
  1. Recept på Äppelchutney
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Äppelchutney

Ingredienser:

  • 4 stora äpplen, skalade och hackade
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Steg 1: Blanda äpplen, lök och vitlök i en kastrull.
  2. Steg 2: Tillsätt ättiksprit, socker, kanel, ingefära, kryddnejlika och salt. Rör om väl.
  3. Steg 3: Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i ca 30 minuter tills äpplerna är mjuka och chutneyn har tjocknat.
  4. Steg 4: Häll upp den varma chutneyn i rena och varma glasburkar. Förslut ordentligt.
  5. Steg 5: Låt chutneyn svalna helt i burkarna innan förvaring i kylen.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Serveringsförslag: Äppelchutney passar utmärkt som tillbehör till ostbrickan, kycklingrätter eller som smaksättare i en sallad.

Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up