Brysselkål i ugn med honung och chorizo

Table
  1. Brysselkål i ugn med honung och chorizo
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Brysselkål i ugn med honung och chorizo

Brysselkål i ugn med honung och chorizo

Ingredienser:

  • 500g färsk brysselkål
  • 150g chorizo, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Beurre blanc

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Tvätta och rensa brysselkålen, dela dem i hälften.
  3. Koka brysselkål i lättsaltat vatten i ca 5 minuter, tills de blir lite mjuka.
  4. Häll av vattnet och låt dem rinna av.
  5. I en stor ugnssäker form, blanda brysselkålen med chorizo, olivolja och honung.
  6. Strö över paprikapulvret, salt och peppar och blanda ordentligt.
  7. Stek i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills brysselkålen och chorizon är gyllenbruna och knapriga.
  8. Servera varmt som en härlig sidorätt eller som en del av huvudrätten.
You may also be interested in:  Italiensk tomatsås

Njut av den läckra kombinationen av brysselkål och chorizo i ugnen med en touch av sötma från honungen!

Bildkälla: Exempel.com

Tomatröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up