Italiensk tomatsås

Table
  1. Italiensk tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Italiensk tomatsås

Ingredienser:

  • 500g färska tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • En nypa svartpeppar
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Tillagning:

  1. Hacka lök och vitlök fint.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  4. Tillsätt tomaterna, salt, socker, basilika, oregano och svartpeppar. Rör om väl.
  5. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 20-30 minuter, tills den blir tjockare och smakrik.
  6. Servera din italienska tomatsås över kokt pasta eller använd som bas i andra italienska rätter.

Äpplig tonfiskröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up