Buffalo Wings
Recept på Buffalo Wings
Ingredienser:
- 24 stycken kycklingvingar
- 1 dl smält smör
- 1 dl het sås, t.ex. Frank's RedHot Sauce
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk lökpulver
Tillagning:
- Del upp kycklingvingarna i två delar vid ledet och kasta bort vingtipsen.
- Blanda smält smör, het sås, vitvinsvinäger, salt, paprikapulver, vitlökspulver och lökpulver i en skål.
- Lägg kycklingvingarna i en påse och häll över såsblandningen. Se till att alla vingarna är täckta av såsen. Förslut påsen och låt marineras i minst 2 timmar, gärna över natten.
- Förvärm ugnen till 200°C. Arrangera kycklingvingarna på en bakplåtspapperklädd plåt och grilla i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills de är genomstekta och krispiga.
- Ta ut vingarna ur ugnen och servera dem varma. Servera med blekselleri och blåmögelostsås för den klassiska Buffalo Wings-upplevelsen.