Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad
Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad
Ingredienser:
- 400 g vannameiräkor
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g äggnudlar
- 1 morot
- 1 röd paprika
- 1 gurka
- 1 lime
- 2 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
- En nypa salt
- En nypa svartpeppar
- Färsk koriander för garnering (valfritt)
Gör så här:
- Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Skala och strimla moroten. Skär paprikan och gurkan i tunna skivor.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek vitlöksklyftorna tills de är gyllenbruna.
- Tillsätt vannameiräkorna och stek dem i cirka 2-3 minuter, tills de får fin färg.
- Tillsätt moroten, paprikan och gurkan till stekpannan och fräs dem i några minuter tills de blir lite mjuka.
- I en separat skål, blanda sesamolja, sojasås och saften från en lime. Tillsätt salt och svartpeppar efter smak.
- Lägg de avrunna äggnudlarna i en stor skål och häll över dressingblandningen. Blanda väl.
- Tillsätt räk- och grönsaksblandningen till skålen med äggnudlarna och blanda försiktigt så allt blandas väl.
- Garnera med färsk koriander om så önskas.
Bon appétit!