Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad

Table
  1. Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad

Ingredienser:

  • 400 g vannameiräkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g äggnudlar
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • En nypa salt
  • En nypa svartpeppar
  • Färsk koriander för garnering (valfritt)

Gör så här:

  1. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Skala och strimla moroten. Skär paprikan och gurkan i tunna skivor.
  4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek vitlöksklyftorna tills de är gyllenbruna.
  5. Tillsätt vannameiräkorna och stek dem i cirka 2-3 minuter, tills de får fin färg.
  6. Tillsätt moroten, paprikan och gurkan till stekpannan och fräs dem i några minuter tills de blir lite mjuka.
  7. I en separat skål, blanda sesamolja, sojasås och saften från en lime. Tillsätt salt och svartpeppar efter smak.
  8. Lägg de avrunna äggnudlarna i en stor skål och häll över dressingblandningen. Blanda väl.
  9. Tillsätt räk- och grönsaksblandningen till skålen med äggnudlarna och blanda försiktigt så allt blandas väl.
  10. Garnera med färsk koriander om så önskas.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Bon appétit!

”Beef yakiniku”
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up