Saffransbiscotti

Table
  1. Recept: Saffransbiscotti
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Saffransbiscotti

Ingredienser:

  • 2 gram saffran
  • 100 gram smör
  • 200 gram strösocker
  • 3 ägg
  • 400 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 gram mandel, hackad
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör såhär:

  1. Smula saffranet och blanda med lite socker.
  2. Smält smöret och rör i saffranssockret.
  3. Rör i resten av sockret och tillsätt äggen, ett i taget.
  4. I en annan skål, blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt detta till smörblandningen och rör om väl.
  5. Vänd i den hackade mandeln och forma degen till två längder på en bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter tills de är ljust gyllenbruna.
  7. Ta ut längderna ur ugnen och skär dem diagonalt i ca 1,5 cm breda bitar.
  8. Ställ tillbaka bitarna på plåten och rosta dem i ugnen på samma temperatur i ytterligare 10-15 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
  9. Låt svalna helt innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Ordentliga och knapriga saffransbiscotti, perfekta att njuta av tillsammans med en kopp kaffe eller te. Receptet ger ca 30-35 biscotti beroende på hur stora bitar du skär dem i.

Kycklingbullar till jul
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up