Fisk- och saffransgryta med tomat


Table
  1. Fisk- och saffransgryta med tomat
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fisk- och saffransgryta med tomat

Ingredienser:

  • 500 g fiskfilé (t.ex. lax eller torsk)
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 krm saffran
  • 1 burk krossade tomater
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja för stekning
  • Färsk dill eller persilja för garnering
You may also be interested in:  Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Gör så här:

  1. Skär fisken i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp olivolja i en gryta och stek lök, vitlök och paprika tills de är mjuka.
  3. Tillsätt saffran och rör om för att frigöra dess smak.
  4. Tillsätt vin och låt det koka i några minuter.
  5. Smula ned buljongtärningen och häll i de krossade tomaterna. Låt grytan koka upp.
  6. Sänk värmen och tillsätt grädden. Låt grytan småputtra i cirka 10 minuter för att tjockna något.
  7. Lägg försiktigt ned fisken i grytan och låt den sjuda på låg värme tills den är genomkokt, cirka 5-7 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera grytan varm med kokt ris, potatis eller crusty bröd.
  10. Garnera med färsk dill eller persilja.

Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up