Fisk- och saffransgryta med tomat
Fisk- och saffransgryta med tomat
Ingredienser:
- 500 g fiskfilé (t.ex. lax eller torsk)
- 1 stor lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- 1 krm saffran
- 1 burk krossade tomater
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja för stekning
- Färsk dill eller persilja för garnering
Gör så här:
- Skär fisken i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
- Hetta upp olivolja i en gryta och stek lök, vitlök och paprika tills de är mjuka.
- Tillsätt saffran och rör om för att frigöra dess smak.
- Tillsätt vin och låt det koka i några minuter.
- Smula ned buljongtärningen och häll i de krossade tomaterna. Låt grytan koka upp.
- Sänk värmen och tillsätt grädden. Låt grytan småputtra i cirka 10 minuter för att tjockna något.
- Lägg försiktigt ned fisken i grytan och låt den sjuda på låg värme tills den är genomkokt, cirka 5-7 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan varm med kokt ris, potatis eller crusty bröd.
- Garnera med färsk dill eller persilja.