Ugnsbakad kycklingfilé med färskost

Table
  1. Ugnsbakad kycklingfilé med färskost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsbakad kycklingfilé med färskost

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 200 gram färskost
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Färsk basilika för garnering (valfritt)

You may also be interested in:  Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda färskosten, vitlök, paprikapulver, oregano, salt och svartpeppar i en skål.
  3. Skär ett snitt längs med varje kycklingfilé för att skapa en ficka.
  4. Fyll varje filé med ca en matsked av färskostblandningen.
  5. Stek kycklingfiléerna i en stekpanna med olivolja i ca 3 minuter på varje sida, eller tills de får en gyllene
    färg.
  6. Placera de stekta kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
  7. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och saften är klar.
  8. Ta ut kycklingfiléerna från ugnen och låt dem vila i några minuter.
  9. Servera kycklingfiléerna varma, gärna med kokt potatis och en sallad.
  10. Garnera med färsk basilika om så önskas.
Scones med filmjölk
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up