Pasta med svartkål gorgonzola och valnötter

Table
  1. Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

Ingredienser:

  • Pasta (valfri sort)
  • Svartkål - 100 g
  • Gorgonzola-ost - 100 g
  • Valnötter - 1 dl
  • Olivolja - 2 msk
  • Smör - 1 msk
  • Salt - efter smak
  • Peppar - efter smak
You may also be interested in:  Enkel baklava

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Under tiden pastan kokar, skär svartkålen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivoljan och smöret i en stekpanna.
  4. Tillsätt svartkålen och stek den i några minuter tills den mjuknar.
  5. Tillsätt gorgonzola-osten och låt den smälta ner i stekpannan.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Rosta valnötterna i en torr stekpanna i några minuter.
  8. Häll av den färdigkokta pastan och blanda den med svartkål och gorgonzolasåsen.
  9. Strö över de rostade valnötterna.
  10. Servera din pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter genast.
You may also be interested in:  Financier med björnbär och pistage

Tips: För extra smak kan du även tillsätta några droppar citronsaft eller rivet citronskal.

Biscotti med choklad och citron 
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up