Pasta med svartkål gorgonzola och valnötter
Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter
Ingredienser:
- Pasta (valfri sort)
- Svartkål - 100 g
- Gorgonzola-ost - 100 g
- Valnötter - 1 dl
- Olivolja - 2 msk
- Smör - 1 msk
- Salt - efter smak
- Peppar - efter smak
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Under tiden pastan kokar, skär svartkålen i mindre bitar.
- Hetta upp olivoljan och smöret i en stekpanna.
- Tillsätt svartkålen och stek den i några minuter tills den mjuknar.
- Tillsätt gorgonzola-osten och låt den smälta ner i stekpannan.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rosta valnötterna i en torr stekpanna i några minuter.
- Häll av den färdigkokta pastan och blanda den med svartkål och gorgonzolasåsen.
- Strö över de rostade valnötterna.
- Servera din pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter genast.
Tips: För extra smak kan du även tillsätta några droppar citronsaft eller rivet citronskal.