Räkpasta med saffran

Table
  1. Recept på Räkpasta med saffran
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Räkpasta med saffran

Ingredienser:

  • 300 g pasta
  • 250 g räkor
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk saffran
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja för servering

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den blir al dente.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt räkorna och stek dem i några minuter tills de blir rosa.
  4. Häll i vinet och låt det koka i ungefär en minut för att reducera alkoholen.
  5. Tillsätt saffran och rör om för att fördela färgen jämnt.
  6. Häll i grädden och låt såsen sjuda i några minuter tills den tjocknar något.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Slå av värmen och blanda i den kokta pastan i såsen, rör om för att täcka pastan jämnt.
  9. Servera den rykande heta räkpastan med ett garnityr av färsk persilja på toppen.
You may also be interested in:  Bruschetta med tomat och basilika

Variera: Du kan lägga till andra skaldjur som musslor eller bläckfisk för att få mer smak och variation i din räkpasta. Du kan även prova att blanda i lite färsk spenat eller soltorkade tomater för extra färg och textur.

Tips: För att få en ännu mer intensiv saffranssmak, kan du blötlägga saffranet i 1 msk varmt vatten innan du tillsätter det i såsen.

Hemmagjorda croissanter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up