Prästostsnurror med hasselnötter

Table
  1. Recept: Prästostsnurror med hasselnötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Prästostsnurror med hasselnötter

Ingredienser:

  • 250 g prästost
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 ägg till pensling
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Riv prästosten grovt och låt den bli rumsvarm.
  3. Blanda den rivna prästosten med smöret och vetemjölet i en skål tills du får en smidig deg.
  4. Tillsätt de hackade hasselnötterna och fortsätt att knåda degen tills nötterna är jämnt fördelade.
  5. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en lång rulle, cirka 2 cm i diameter.
  6. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och lägg snurror på plåten.
  7. Pensla snurror med uppvispat ägg och strö lite flingsalt överst.
  8. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills snurror är gyllenbruna och genomgräddade.
  9. Ta ut snurror ur ugnen och låt dem svalna innan servering.
You may also be interested in:  Tomatsoppa med basilikacrème

Detta recept ger cirka 20-25 stycken prästostsnurror. Servera dem som en del av en buffé, till soppa eller som en läcker aptitretare!

Kokosflarn med ringlad choklad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up