Prästostsnurror med hasselnötter
Recept: Prästostsnurror med hasselnötter
Ingredienser:
- 250 g prästost
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl hackade hasselnötter
- 1 ägg till pensling
- Flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C
- Riv prästosten grovt och låt den bli rumsvarm.
- Blanda den rivna prästosten med smöret och vetemjölet i en skål tills du får en smidig deg.
- Tillsätt de hackade hasselnötterna och fortsätt att knåda degen tills nötterna är jämnt fördelade.
- Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en lång rulle, cirka 2 cm i diameter.
- Klä en bakplåt med bakplåtspapper och lägg snurror på plåten.
- Pensla snurror med uppvispat ägg och strö lite flingsalt överst.
- Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills snurror är gyllenbruna och genomgräddade.
- Ta ut snurror ur ugnen och låt dem svalna innan servering.
Detta recept ger cirka 20-25 stycken prästostsnurror. Servera dem som en del av en buffé, till soppa eller som en läcker aptitretare!