Lussebullar utan smör

Table
  1. Recept på Lussebullar utan smör
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Lussebullar utan smör

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 100g socker
  • 1 tsk malen saffran
  • 1 pkt torrjäst
  • 1 nypa salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • Russin till garnering
You may also be interested in:  Krämig pasta med tonfisk och majs

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker, saffran, torrjäst och salt i en bunke.
  2. Värm mjölken tills den är fingervarm, tillsätt sedan rapsolja.
  3. Häll den varma mjölkblandningen över mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  4. Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa i ca 30-40 minuter, eller tills den har dubblats i storlek.
  5. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord och forma den till lussebullar.
  6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 15-20 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader C.
  8. Placera en russin i mitten av varje lussebulle.
  9. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg.
You may also be interested in:  Toscakaka

Tips:

För extra smak kan du tillsätta rivet skal från en apelsin i degen.

Hemmagjord isglass
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up