Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm
Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm
Ingredienser:
- 2 morötter, rivna
- 1 liten zucchini, rivd
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk krossad vitlök
- 1 tsk torkad basilika
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Blanda de rivna morötterna, zucchinin, vetemjölet, bakpulvret, vitlöken och basilikan i en skål
- Tillsätt mjölken och äggen och blanda väl
- Värm upp en stekpanna på medelhög värme och olja den lätt
- Häll en stor sked av smeten i pannan och platta ut till en pannkaka
- Stek pannkakan i några minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och genomstekt
- Upprepa steg 4 och 5 med resten av smeten
Olivkräm:
Ingredienser:
- 100 g svarta oliver, urkärnade
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk torkad oregano
Gör så här:
- Finhacka de urkärnade oliverna och vitlöksklyftan
- Blenda oliverna, vitlök, olivolja, citronsaft och oregano tills det blir en slät kräm
Servingsförslag: Servera morots- och zucchinipannkakorna med olivkrämen som topping. Garnera gärna med färsk basilika.