Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm

Table
  1. Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Olivkräm:

Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm

Ingredienser:

  • 2 morötter, rivna
  • 1 liten zucchini, rivd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk krossad vitlök
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Blanda de rivna morötterna, zucchinin, vetemjölet, bakpulvret, vitlöken och basilikan i en skål
  2. Tillsätt mjölken och äggen och blanda väl
  3. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och olja den lätt
  4. Häll en stor sked av smeten i pannan och platta ut till en pannkaka
  5. Stek pannkakan i några minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och genomstekt
  6. Upprepa steg 4 och 5 med resten av smeten

Olivkräm:

Ingredienser:

  • 100 g svarta oliver, urkärnade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här:

  1. Finhacka de urkärnade oliverna och vitlöksklyftan
  2. Blenda oliverna, vitlök, olivolja, citronsaft och oregano tills det blir en slät kräm
You may also be interested in:  Hemgjord limoncello

Servingsförslag: Servera morots- och zucchinipannkakorna med olivkrämen som topping. Garnera gärna med färsk basilika.

Tabbouleh med citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up