Sesam- och morotsbiffar med hummus och fetaost

Table
  1. Sesam- och morotsbiffar med hummus och fetaost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Sesam- och morotsbiffar med hummus och fetaost

Ingredienser:

  • 200 g morötter, riven
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk kikärtor, avrunna och sköljda
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 ägg
  • 2 msk mjöl
  • Olja, till stekning
  • 150 g hummus
  • 100 g fetaost, smulad
  • Färsk persilja, hackad, för garnering

Gör så här:

  1. Blanda ihop den rivna moroten, hackad lök, pressad vitlök, kikärtor, sesamfrön, spiskummin, paprikapulver, ägg och mjöl i en skål. Se till att alla ingredienser är jämnt fördelade.
  2. Värm olja i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Forma blandningen till små biffar och stek dem i pannan tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 3-4 minuter per sida.
  4. Servera biffarna med hummus och smulad fetaost på toppen.
  5. Garnera med färsk hackad persilja.
You may also be interested in:  Tartarsås

Tips:

Variera smaken genom att blanda i olika kryddor eller örter i biffsmeten, som exempelvis färsk basilika eller torkad oregano.

Hållbara biffar kan förvaras i kylen i upp till 3 dagar. Värm dem försiktigt i mikrovågsugn eller i ugnen innan servering.

Krämig räksallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up