Halloumi carbonara

Table
  1. Recept: Halloumi Carbonara
    1. Steg 1: Förbered ingredienserna
    2. Steg 2: Gör såsen
    3. Steg 3: Blanda allt
    4. Steg 4: Servering

Recept: Halloumi Carbonara

Ingredienser:

  • 200 g halloumi
  • 200 g spaghetti
  • 2 äggulor
  • 100 g riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl grädde
  • 1 msk olivolja
  • Nymald svartpeppar
  • Färsk basilika (för garnering)
You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

Steg 1: Förbered ingredienserna

Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. Skär halloumin i tunna skivor.

Steg 2: Gör såsen

I en stor stekpanna, stek vitlöken i olivolja tills den är mjuk. Tillsätt halloumin och stek tills den är gyllenbrun och krispig. Ta sedan bort pannan från värmen.

I en skål, blanda äggulor, riven parmesanost, grädde och nymald svartpeppar. Vispa väl tills det blir en jämn blandning.

Steg 3: Blanda allt

Häll den kokta pastan i stekpannan med halloumi och vitlök. Rör om tills pastan är väl täckt med halloumi och vitlök.

Tillsätt sedan ägg- och gräddblandningen till stekpannan och blanda väl, se till att den fördelas jämnt över pastan.

Steg 4: Servering

You may also be interested in:  Chili con carne

Servera den färdiga halloumi carbonaran med färsk basilika som garnering.

Tips: Prova att tillsätta lite färskt hackad chili för extra hetta.

Vitlöksstekt kyckling med krämig risotto och körsbärstomater
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up