Krusbärspaj

Table
  1. Recept på Krusbärspaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Krusbärspaj

Ingredienser:

  • 500g krusbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 100g smör
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tvätta och skölj krusbären.
  3. Blanda krusbären med strösocker och vaniljsocker i en pajform.
  4. I en separat skål, blanda ihop havregryn och vetemjöl.
  5. Tillsätt smöret i blandningen och smula ihop till en smulig deg.
  6. Strö smuldegen över krusbären i pajformen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen fått en gyllene färg.
  8. Ta ut pajen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Tips: Servera gärna krusbärspajen tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass för en extra god smak!

Varm kryddig mjölk med chiafrö och honung
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up