Gnocchi alla sorrentina med sallad

Table
  1. Gnocchi alla sorrentina med sallad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Sallad:

Gnocchi alla sorrentina med sallad

Ingredienser:

  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram krossade tomater
  • 200 gram färsk mozzarella
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

  1. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. I en stekpanna, häll olivolja och stek vitlöken tills den är gyllenbrun.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i ca 5 minuter.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll den kokta gnocchin i en ugnssäker form och häll den varma tomatsåsen över.
  6. Toppa med skivad mozzarella och basilika.
  7. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter, eller tills osten är smält och bubblig.
You may also be interested in:  Köttfärssoppa

Sallad:

Servera gnocchin med en fräsch sallad. Du kan använda dina favoritgrönsaker såsom salladsblad, tomater, gurka och avokado. Dressa salladen med lite olivolja, citronsaft, salt och peppar.

Avokadoröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up