Vegetarisk spaghetti bolognese

Table
  1. Recept: Vegetarisk Spaghetti Bolognese
    1. Steg för steg:

Recept: Vegetarisk Spaghetti Bolognese

Huvudingredienser:

  • 200 g vegetarisk färs
  • 200 g spaghetti
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 morot, riven
  • 1 selleristjälk, finhackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk vegetarisk buljongpulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja

Steg för steg:

Steg 1: Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att spaghettin blir al dente.

Steg 2: Värm upp olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt löken och vitlöken och stek tills de blir mjuka och genomskinliga.

Steg 3: Lägg i den vegetariska färsen i stekpannan och stek i några minuter tills den får lite färg.

Steg 4: Tillsätt moroten och sellerin. Stek i ytterligare några minuter tills grönsakerna blir mjuka.

Steg 5: Häll i de krossade tomaterna och tomatpurén i stekpannan. Rör om och låt sjuda i cirka 10 minuter.

Steg 6: Tillsätt oregano, basilika och vegetarisk buljongpulver. Smaka av med salt och peppar.

You may also be interested in:  Snickerskaka

Steg 7: Servera spaghetti bolognesen över den kokta spaghettin. Toppa gärna med lite riven ost och färsk basilika.

Njut av din underbara, vegetariska spaghetti bolognese!

Pastasallad med kassler
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up