Saffransbutterkaka

Table
  1. Saffransbutterkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Saffransbutterkaka

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 paket saffran (à 0,5 g)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
  3. Rör smör och strösocker fluffigt i en stor skål.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör väl mellan varje ägg.
  5. Mortla saffranet i en skål och blanda med lite av sockret.
  6. Tillsätt saffranet i smeten och blanda väl.
  7. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål.
  8. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken i smeten, börja och avsluta med mjölet.
  9. Häll smeten i den förberedda formen.
  10. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40-45 minuter tills den fått fin gyllene färg och är helt genomgräddad.
  11. Ta ut kakan och låt den svalna i formen i ca 10 minuter.
  12. Lossa kakan från formens kant och låt den sedan svalna helt på ett galler.
You may also be interested in:  Brysselkål

Servera saffransbutterkakan som den är eller med lite vispad grädde och en kopp varm dryck. Njut!

Grönsaker med dipp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up