Hummersoppa

Table
  1. Hummersoppa - Recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Hummersoppa - Recept

Ingredienser:

  • 500 g hummerkött
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl hummerfond
  • 2 dl grädde
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 msk smör
  • Salta och peppra efter smak

You may also be interested in:  Chokladbollar

Gör så här:

  1. Skär hummerköttet i mindre bitar.
  2. Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Skala och skär morötterna och selleristjälkarna i små tärningar.
  4. Smält smöret i en stor kastrull och tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri. Fräs i några minuter tills
    grönsakerna mjuknar.
  5. Tillsätt paprikapulver och rör om väl.
  6. Häll i vinet och låt det koka upp under omrörning.
  7. Tillsätt hummerfond och koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda i cirka 15 minuter.
  8. Stavmixa soppan slät eller låt den vara lite chunky, beroende på din egen preferens.
  9. Tillsätt grädde och hummerkött till soppan. Låt det sjuda i ytterligare 5-10 minuter.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Strö över färsk dill vid servering.
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Tips: Servera hummersoppan med nybakat bröd eller en fräsch sallad för en komplett måltid.

Lättlagad kräftsoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up