Hummersoppa
Hummersoppa - Recept
Ingredienser:
- 500 g hummerkött
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 2 selleristjälkar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 dl vitt vin
- 6 dl hummerfond
- 2 dl grädde
- 1 kruka färsk dill
- 1 msk smör
- Salta och peppra efter smak
Gör så här:
- Skär hummerköttet i mindre bitar.
- Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
- Skala och skär morötterna och selleristjälkarna i små tärningar.
- Smält smöret i en stor kastrull och tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri. Fräs i några minuter tills
grönsakerna mjuknar. - Tillsätt paprikapulver och rör om väl.
- Häll i vinet och låt det koka upp under omrörning.
- Tillsätt hummerfond och koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda i cirka 15 minuter.
- Stavmixa soppan slät eller låt den vara lite chunky, beroende på din egen preferens.
- Tillsätt grädde och hummerkött till soppan. Låt det sjuda i ytterligare 5-10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strö över färsk dill vid servering.
Tips: Servera hummersoppan med nybakat bröd eller en fräsch sallad för en komplett måltid.