Chokladrulltårta med mockakräm
Recept: Chokladrulltårta med mockakräm
Ingredienser:
- 4 ägg
- 100 g strösocker
- 75 g vetemjöl
- 25 g kakao
- 1 tsk bakpulver
- 200 g mörk choklad
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk starkt kaffe
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Separera äggulorna och äggvitorna i två skålar.
- Blanda äggulor och strösocker i en stor bunke tills det blir en jämn smet.
- I en annan bunke siktar du vetemjöl, kakao och bakpulver tillsammans.
- Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten och rör om försiktigt till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan ner dem i chokladsmeten.
- Bred ut smeten jämnt på en bakplåtspapperklädd plåt.
- Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter tills kakan är genomgräddad.
- Strö ett ark bakplåtspapper med lite strösocker och vänd upp kakan på arket.
- Rulla ihop kakan med hjälp av papperet och låt den svalna.
- Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och låt den svalna något.
- Vispa grädden tillsammans med kaffe och vaniljsocker i en separat bunke.
- Bred ut mockakrämen på den avsvalnade kakan.
- Rulla ihop chokladrulltårtan försiktigt och låt den vila i kylen i minst 2 timmar.
Tips:
För extra smak kan du strö lite riven choklad eller hackade nötter över mockakrämen innan du rullar ihop tårtan.