Hemgjord limoncello

Table
  1. Recept: Hemgjord Limoncello
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hemgjord Limoncello

Ingredienser:

  • 10 ekologiska citroner
  • 1 liter vodka
  • 500 g socker
  • 1 liter vatten

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör så här:

  1. Tvätta och skrubba citronerna noggrant för att ta bort eventuell vax.
  2. Skala citronernas skal med en potatisskalare, undvik det vita området då det kan ge en bitter smak.
  3. Lägg citronskalen i en glasburk och häll över vodkan. Se till att citronskalen är helt täckta.
  4. Stäng burken väl och låt den stå på ett svalt och mörkt ställe i minst 7 dagar. Skaka burken några gånger om dagen för att blanda smakerna.
  5. Efter 7 dagar, sila av vodka och släng citronskalen.
  6. I en kastrull, koka upp vatten och socker tills sockret är helt upplöst. Låt sockersirapen svalna helt.
  7. Blanda sockersirapen med den infuserade vodkan och rör om noga.
  8. Häll den hemgjorda limoncellon i rena flaskor och förvara dem i kylskåpet.
  9. Servera iskall som aperitif eller som en digestif efter en måltid.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Notera: Limoncellon blir ännu godare om den får mogna i flaskan i minst 2 veckor innan servering. Smaken blir intensivare och rundare med tiden.

Gubbröra med matjessill
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up