Hemgjord limoncello
Recept: Hemgjord Limoncello
Ingredienser:
- 10 ekologiska citroner
- 1 liter vodka
- 500 g socker
- 1 liter vatten
Gör så här:
- Tvätta och skrubba citronerna noggrant för att ta bort eventuell vax.
- Skala citronernas skal med en potatisskalare, undvik det vita området då det kan ge en bitter smak.
- Lägg citronskalen i en glasburk och häll över vodkan. Se till att citronskalen är helt täckta.
- Stäng burken väl och låt den stå på ett svalt och mörkt ställe i minst 7 dagar. Skaka burken några gånger om dagen för att blanda smakerna.
- Efter 7 dagar, sila av vodka och släng citronskalen.
- I en kastrull, koka upp vatten och socker tills sockret är helt upplöst. Låt sockersirapen svalna helt.
- Blanda sockersirapen med den infuserade vodkan och rör om noga.
- Häll den hemgjorda limoncellon i rena flaskor och förvara dem i kylskåpet.
- Servera iskall som aperitif eller som en digestif efter en måltid.
Notera: Limoncellon blir ännu godare om den får mogna i flaskan i minst 2 veckor innan servering. Smaken blir intensivare och rundare med tiden.