Vegopaella med rostad paprika zucchini och halloumi

Table
  1. Vegopaella med rostad paprika, zucchini och halloumi
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vegopaella med rostad paprika, zucchini och halloumi

Ingredienser:

  • 2 röda paprikor
  • 2 zucchinis
  • 200 g halloumi
  • 2 dl paellaris
  • 1 liten lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • Färsk persilja för garnering
You may also be interested in:  Kroppkakor av kokt potatis

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C. Skär paprikorna i klyftor och zucchinin i skivor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugnen i cirka 15 minuter tills de fått fin färg.
  2. Skär halloumin i bitar. Stek dem i en torr stekpanna tills de fått fin färg och blivit krispiga. Ta sedan av dem från värmen och ställ åt sidan.
  3. Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och tillsätt lök och vitlök. Fräs på medelvärme i några minuter tills de blivit mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt paellaris och kryddor (paprikapulver, gurkmeja, oregano, salt och svartpeppar). Rör om väl så att riset täcks av kryddorna.
  5. Tillsätt grönsaksbuljong och låt koka upp. Sänk sedan värmen till låg och låt det småkoka i cirka 15 minuter tills riset är genomkokt och vätskan har absorberats.
  6. Vänd försiktigt ner de rostade paprikorna, zucchinin och den stekta halloumin i kastrullen. Rör om försiktigt så att alla ingredienser blandas väl.
  7. Ta av kastrullen från värmen och låt paellan vila i några minuter. Garnera med färsk persilja överst innan servering.
You may also be interested in:  Chokladkaka med chokladkräm och bär

Tips: Du kan också lägga till andra grönsaker som du gillar, t.ex. gröna ärter eller sparris.

Blomkålspuré
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up