Vegopaella med rostad paprika zucchini och halloumi
Vegopaella med rostad paprika, zucchini och halloumi
Ingredienser:
- 2 röda paprikor
- 2 zucchinis
- 200 g halloumi
- 2 dl paellaris
- 1 liten lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk oregano
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 3 dl grönsaksbuljong
- 2 msk olivolja
- Färsk persilja för garnering
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 200°C. Skär paprikorna i klyftor och zucchinin i skivor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugnen i cirka 15 minuter tills de fått fin färg.
- Skär halloumin i bitar. Stek dem i en torr stekpanna tills de fått fin färg och blivit krispiga. Ta sedan av dem från värmen och ställ åt sidan.
- Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och tillsätt lök och vitlök. Fräs på medelvärme i några minuter tills de blivit mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt paellaris och kryddor (paprikapulver, gurkmeja, oregano, salt och svartpeppar). Rör om väl så att riset täcks av kryddorna.
- Tillsätt grönsaksbuljong och låt koka upp. Sänk sedan värmen till låg och låt det småkoka i cirka 15 minuter tills riset är genomkokt och vätskan har absorberats.
- Vänd försiktigt ner de rostade paprikorna, zucchinin och den stekta halloumin i kastrullen. Rör om försiktigt så att alla ingredienser blandas väl.
- Ta av kastrullen från värmen och låt paellan vila i några minuter. Garnera med färsk persilja överst innan servering.
Tips: Du kan också lägga till andra grönsaker som du gillar, t.ex. gröna ärter eller sparris.