Klassiska kåldolmar

Table
  1. Klassiska kåldolmar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Klassiska kåldolmar

Ingredienser:

  • 1 stor vitkålshuvud
  • 500 g blandfärs (halvt nötkött, halvt fläskkött)
  • 1 dl ris (okokt)
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 dl köttbuljong (eller vatten)
  • 1 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna.
  2. Ta bort de största bladen från vitkålshuvudet och blanchera dem i saltat vatten tills de är mjuka. Lägg dem i iskallt vatten för att stoppa tillagningen.
  3. Blanda färsen med den finhackade löken, pressad vitlök, ägg, ströbröd och det kokta riset. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg en klick av färsblandningen på varje kålblad och vik ihop dem till paket.
  5. Smält smöret i en stor stekpanna och stek kåldolmarna på medelhög värme tills de får fin färg runt om. Ta upp dem och lägg åt sidan.
  6. Blanda köttbuljongen, grädden, tomatpuré och socker i stekpannan. Lägg tillbaka kåldolmarna i pannan och låt dem sjuda under lock i cirka 45-60 minuter, eller tills de är genomkokta och smakrika.
  7. Servera kåldolmarna med kokt potatis, lingonsylt och eventuellt lite skirat smör.
Frasig torsk med citronyoghurt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up