Gubbröra med kapris

Table
  1. Gubbröra med kapris
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Gubbröra med kapris

Gubbröra är en klassisk svensk rätt som passar utmärkt som tilltugg eller pålägg. Här är ett enkelt recept på gubbröra med kapris.

You may also be interested in:  Grönkålschips

Ingredienser:

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 litet rödlök
  • 1 dl inlagd sill
  • 2 msk gräddfil
  • 1 msk kapris
  • 1 msk färsk dill
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Skala och hacka äggen.
  2. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Skär sillen i små bitar.
  4. Blanda ägg, rödlök, sill, gräddfil, kapris och dill i en skål.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt gubbröran stå i kylen i minst 30 minuter för att smakerna ska sätta sig.
  7. Servera gubbröran på knäckebröd eller som pålägg på nybakat bröd.
You may also be interested in:  Pizzadeg med bakpulver

Gubbröra är en enkel och smakrik rätt som är perfekt att servera på buffébordet eller som ett lättare alternativ till lunch eller middag. Smaklig måltid!

Pinsa med burrata pistage och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up