Räkstuvning

Table
  1. Recept på Räkstuvning
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Räkstuvning

Ingredienser:

  • 350 g räkor
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 krm muskotnöt, riven
  • 1 msk citronsaft
You may also be interested in:  Broccolipaj

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  2. Rör i vetemjölet och låt det fräsa i smöret i cirka 2 minuter.
  3. Häll gradvis i mjölken under omrörning för att undvika klumpar.
  4. Tillsätt grädden och kryddorna (salt, vitpeppar, riven muskotnöt).
  5. Låt stuvningen koka upp och sjuda på låg värme i cirka 5 minuter, tills den tjocknar något.
  6. Rör i räkorna och låt dem bli varma.
  7. Smaksätt med citronsaft.
  8. Servera räkstuvningen varm tillsammans med kokt potatis eller ris.
Sockerlag med saffran
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up