Tomatsoppa med risoni och mozzarella

Table
  1. Recept: Tomatsoppa med risoni och mozzarella
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Tomatsoppa med risoni och mozzarella

Ingredienser:

  • 2 dl risoni (risformad pasta)
  • 1 stor lök, fint hackad
  • 2 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 150 g mozzarellaost, tärnad
  • Färsk basilika för garnering
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kycklingspett yakitori

Gör såhär:

  1. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan under kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. I en stor kastrull, bryn löken och vitlöken i olivoljan tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna, grönsaksbuljongen, torkad basilika, torkad oregano och socker. Rör om och låt koka upp.
  4. Sänk värmen och låt soppan sjuda i cirka 15-20 minuter.
  5. Tillsätt den kokta risonin och mozzarellaosten. Rör om tills osten smälter och soppan är varm.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Servera soppan varm, garnerad med färsk basilika.
You may also be interested in:  Ost och skinkpaj

Att njuta av en god och fyllig tomatsoppa är perfekt för att värma sig under kyliga dagar. Med tillsatsen av risoni, den lilla risformade pastan, och krämig mozzarella får soppan en extra textur och smak. Prova detta enkla och läckra recept för en välsmakande måltid.

Inbakad oxfilé med svamp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up