Kycklingfärs i gräddig tomatsås

Table
  1. Recept: Kycklingfärs i gräddig tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kycklingfärs i gräddig tomatsås

Ingredienser:

  • Kycklingfärs - 500 gram
  • Tomater - 4 stycken, hackade
  • Lök - 1 styck, finhackad
  • Vitlök - 2 klyftor, finhackade
  • Grädde - 1 dl
  • Basilika - en nypa, färsk eller torkad
  • Salt - efter smak
  • Peppar - efter smak
  • Olivolja - 2 matskedar
  • Parmesanost - att servera

Tillagning:

  1. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt lök och vitlök, och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  3. Lägg i kycklingfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt.
  4. Tillsätt de hackade tomaterna, grädden och basilikan. Rör om väl.
  5. Sänk värmen till låg och låt såsen småputtra i cirka 10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera den gräddiga tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta eller ris.
  8. Toppa med riven parmesanost för extra smak.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Notera: Du kan lägga till andra ingredienser efter eget tycke, såsom paprika eller champinjoner, för att variera smaken.

Barley water
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up