Enkel ramen med ägg och champinjoner
Recept: Enkel ramen med ägg och champinjoner
Ingredienser:
- 200g ramennudlar
- 4 st ägg
- 200g färska champinjoner
- 2 st vårlökar
- 4 dl grönsaksbuljong
- 2 msk sojasås
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk riven ingefära
- 1 tsk chiliflakes (valfritt)
- Färsk koriander för garnering
Gör så här:
- Koka ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll i en skål med kallt vatten efteråt för att stoppa tillagningen.
- Knäck äggen i en kastrull och tillsätt vatten så att äggen täcks. Koka upp vattnet och koka äggen i 7 minuter för en perfekt mjuk konsistens. Skölj äggen i kallt vatten och skala dem sedan försiktigt.
- Skär champinjonerna i skivor och hacka vårlökarna.
- Värm upp en stor kastrull eller wokpanna med olja över medelhög värme. Tillsätt champinjonerna och stek dem i några minuter tills de blir mjuka och gyllenbruna.
- Tillsätt den rivna ingefäran och chiliflakes (om du vill ha lite hetta) till champinjonerna. Fräs i ytterligare en minut.
- Häll i grönsaksbuljong och sojasås i pannan, och tillsätt den kokta ramennudlarna. Rör om och låt allt koka i ca 2 minuter.
- Tillsätt sesamolja och vårlökarna i pannan och rör om försiktigt.
- Servera ramen i djupa skålar, toppa varje portion med en skivat ägg och färsk koriander.
Detta enkla ramenrecept ger dig en härligt krämig och smakrik nudelsoppa som är perfekt för en snabb och läcker måltid. Variera gärna ingredienserna efter tycke och smak. Smaklig måltid!