Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Table
  1. Recept: Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Ingredienser:

  • 500 g grönkål
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 100 g riven Västerbottensost
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skölj grönkålen noggrant och skär bort den grova mittstammen.
  2. Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Fräs lök och vitlök i smöret i en stor kastrull tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt grönkålen och fräs i några minuter tills den börjar mjukna.
  5. Häll i grädden och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 10 minuter, eller tills grönkålen är mjuk och krämig.
  6. Rör ner den rivna Västerbottensosten och låt den smälta in i såsen.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera gräddstuvad grönkål med Västerbottensost som tillbehör till exempelvis köttbullar eller stekt lax.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Beräknad tid: 30 minuter

Variationstips:

Om du vill kan du tillsätta andra smaksättningar som t.ex. nötter eller en nypa muskot.

Frukostmuffins
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up