Flädermoussetårta med jordgubbsgelé

Table
  1. Flädermoussetårta med jordgubbsgelé
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Flädermoussetårta med jordgubbsgelé

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör (smält)
  • 400 ml vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • 100 g florsocker
  • Saft från 1 citron
  • 4 gelatinblad
  • 300 g jordgubbar
  • 3 dl vatten
  • 3 msk flädersaft
  • 3 msk socker
You may also be interested in:  Rysk rödbetssoppa

Gör så här:

  1. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.
  2. Tillsätt smält smör och blanda väl.
  3. Tryck ut smulblandningen i botten av en springform och ställ in i kylen för att stelna.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter för att mjukna.
  5. I en skål, vispa grädden tills den är fluffig och fast.
  6. I en annan skål, vispa mascarpone, florsocker och citronsaft tills det är väl blandat.
  7. Värm upp 3 dl vatten i en kastrull och tillsätt socker och flädersaft. Rör om tills sockret har lösts upp.
  8. Ta kastrullen från värmen och tillsätt de mjuknade gelatinbladen. Rör om tills gelatinet har lösts upp helt.
  9. Häll geléblandningen över de färdigställda jordgubbarna och blanda försiktigt.
  10. Vänd sedan ner grädden och mascarponesmeten i geléblandningen tills allt är väl blandat.
  11. Häll smeten över digestivebotten i springformen och jämna till ytan.
  12. Ställ tårtan i kylskåpet och låt den stelna i minst 4-5 timmar, eller över natten.
  13. Dekorera med färska jordgubbar och servera kylskåpskall.
Nudelsallad med räkor och koriander
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up