Varm smörgåstårta

Table
  1. Recept: Varm smörgåstårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Varm smörgåstårta

Ingredienser:

  • 1 rödlök, skivad
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 250 g rökt skinka, skuren i bitar
  • 8 skivor lantbröd
  • 200 g ost, t.ex. cheddar eller gruyère, riven
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör så här:

  1. Stek rödlök, champinjoner och skinka i en stekpanna tills de får färg.
  2. Placera hälften av brödskivorna som en botten i en ugnssäker form.
  3. Strö över hälften av lök- och svampblandningen samt hälften av den rivna osten.
  4. Lägg på resten av brödskivorna och fördela resten av lök- och svampblandningen och osten ovanpå.
  5. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar i en skål och häll över smörgåstårtan.
  6. Grädda i ugnen på 200°C i ca 30 minuter eller tills smörgåstårtan fått fin färg och stelnat.
  7. Ta ut smörgåstårtan ur ugnen och låt den svalna något innan den serveras.

Pasta med skaldjur vitt vin och persilja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up