Kikärtsgryta med ris
Recept: Kikärtsgryta med ris
Ingredienser:
- 2 burkar kikärtor
- 1 röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 zucchini
- 1 förpackning krossade tomater
- 2 dl kokosmjölk
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk curry
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
Tillagning:
- Steg 1: Hacka lök, vitlök, paprikor och zucchini.
- Steg 2: Stek löken och vitlöken i olja tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Steg 3: Tillsätt paprikorna och zucchinin och låt steka i ytterligare några minuter.
- Steg 4: Häll i krossade tomater och kokosmjölk. Rör om.
- Steg 5: Låt grytan koka upp och tillsätt sedan kikärtorna.
- Steg 6: Krydda med spiskummin, paprikapulver, curry, salt och peppar.
- Steg 7: Sänk värmen och låt grytan småkoka i cirka 15-20 minuter.
- Steg 8: Servera den välsmakande kikärtsgrytan med ris.