Kikärtsgryta med ris

Table
  1. Recept: Kikärtsgryta med ris
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kikärtsgryta med ris

Ingredienser:

  • 2 burkar kikärtor
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Tillagning:

  1. Steg 1: Hacka lök, vitlök, paprikor och zucchini.
  2. Steg 2: Stek löken och vitlöken i olja tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Steg 3: Tillsätt paprikorna och zucchinin och låt steka i ytterligare några minuter.
  4. Steg 4: Häll i krossade tomater och kokosmjölk. Rör om.
  5. Steg 5: Låt grytan koka upp och tillsätt sedan kikärtorna.
  6. Steg 6: Krydda med spiskummin, paprikapulver, curry, salt och peppar.
  7. Steg 7: Sänk värmen och låt grytan småkoka i cirka 15-20 minuter.
  8. Steg 8: Servera den välsmakande kikärtsgrytan med ris.
Salta bräder
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up