Hemmagjort jordnötssmör

Table
  1. Recept: Hemmagjort jordnötssmör
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Hemmagjort jordnötssmör

Ingredienser:

  • 500g osaltade jordnötter
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Placera jordnötterna på en bakplåtspapperklädd plåt och rosta dem i ugnen på 175°C i cirka 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  2. Låt jordnötterna svalna något.
  3. Placera de rostade jordnötterna i en matberedare eller mixer.
  4. Tillsätt salt.
  5. Kör matberedaren eller mixern på hög hastighet tills jordnötterna bryts ner och en slät jordnötssmörkonsistens uppnås. Det kan ta några minuter.
  6. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt om du vill ha en högre salthalt.
  7. Häll jordnötssmöret i en lufttät behållare och förvara i kylskåp.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Tips:

Du kan lägga till lite honung eller socker om du föredrar en sötare smak.

Gör egen Nötkorv med peppar och salt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up