Saltgurka med smetana och honung

Table
  1. Saltgurka med smetana och honung
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Saltgurka med smetana och honung

Ingredienser

  • 500 g färska gurkor
  • 1 dl havssalt
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1-2 msk flytande honung
  • Smaksatt smetana för servering (till exempel med örter eller soltorkade tomater)

Gör så här

  1. Skär gurkorna i tunna skivor och lägg dem i en skål.
  2. I en separat skål blandar du salt, vatten och vinäger tills saltet har lösts upp.
  3. Häll saltlagen över de skivade gurkorna och låt stå i kylen i minst 1 timme.
  4. Efter 1 timme sköljer du av gurkorna under kallt vatten för att ta bort överskottet av salt.
  5. Placera gurkorna i en ren glasburk och tillsätt honung.
  6. Sätt på locket och skaka burken försiktigt så att honungen jämnt fördelar sig.
  7. Förvara gurkorna i kylen i minst 12 timmar innan servering, detta hjälper smakerna att utvecklas.
  8. Ta ut gurkorna från kylen och servera dem med smetana på toppen.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Tips: Du kan också experimentera med att tillsätta olika örter eller kryddor i saltlagen för att ge gurkorna extra smak. Variera smetanaen efter eget tycke och gärna också med några färska örter på toppen för extra färg och smak.

Rabarbersylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up