Kyckling med coleslaw och rostad potatis

Table
  1. Recept: Kyckling med Coleslaw och Rostad Potatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kyckling med Coleslaw och Rostad Potatis

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 600 gram potatis
  • 1 vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk dijonsenap
  • Olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar
You may also be interested in:  Trolldeg (grundrecept)

Gör så här:

1. Förbered kycklingen: Skär ett par snitt i kycklingfiléerna och krydda med salt, peppar och valfria örter efter smak.

2. Rosta potatisen: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg dem på en ugnsplåt och blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter, tills potatisen är gyllene och genomstekt.

3. Gör coleslaw: Riv vitkålen och morötterna och lägg dem i en skål. Blanda majonnäs, vitvinsvinäger, socker, dijonsenap, salt och peppar i en separat skål. Häll dressingblandningen över vitkålen och morötterna, och blanda väl.

4. Stek kycklingen: Stek kycklingfiléerna i en varm stekpanna med lite olivolja tills de är genomstekta och fått en fin gyllene yta.

You may also be interested in:  Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

5. Servera: Servera kycklingen tillsammans med coleslaw och rostad potatis. Smaklig måltid!

Matiga fyllda bröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up