Red velvet cupcakes
Recept på Red Velvet Cupcakes
Ingredienser
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 1 dl smör, rumstempererat
- 2 dl socker
- 2 stora ägg
- 1 dl filmjölk
- 1 tsk röd hushållsfärg
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk vaniljextrakt
Glasur
- 250 g färskost
- 100 g smör, rumstempererat
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här
- 1. Sätt ugnen på 175°C och förbered muffinsformar i en muffinsplåt.
- 2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål och ställ åt sidan.
- 3. I en annan skål vispar du smör och socker tills det blir fluffigt.
- 4. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl efter varje tillsats.
- 5. Rör i filmjölk, röd hushållsfärg, äppelcidervinäger och vaniljextrakt.
- 6. Tillsätt den torra blandningen lite i taget och blanda bara tills allt är väl kombinerat.
- 7. Skeda upp smeten i muffinsformarna, fyll dem till ca 2/3.
- 8. Grädda i förvärmde ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren när den sätts i mitten av en cupcake.
- 9. Ta ut cupcakes från ugnen och låt dem svalna helt på ett galler.
- 10. Under tiden cupcakes svalnar, förbered glasyren genom att vispa färskost, smör, florsocker och vaniljextrakt till en slät konsistens.
- 11. När cupcakes är helt svala, spritsa eller bred på glasyren över toppen.
- 12. Servera och njut!