Kikärtsmajonnäs - utan ägg

Table
  1. Recept på Kikärtsmajonnäs - utan ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Kikärtsmajonnäs - utan ägg

Ingredienser:

  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 2-3 msk citronsaft
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • 1 dl neutral olja (t.ex. solrosolja)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj och avrunna kikärtorna från burken.
  2. Lägg kikärtorna, citronsaft, dijonsenap och vitlöksklyftor i mixerkärlet.
  3. Kör mixern tills ingredienserna är väl blandade och konsistensen är slät.
  4. Tillsätt oljan lite i taget medan mixern är igång, tills majonnäsen är krämig och tjock.
  5. Tillsätt salt och svartpeppar efter smak och mixa kort för att blanda väl.
  6. Häll över majonnäsen i en lufttät burk och förvara i kylskåp i upp till en vecka.
You may also be interested in:  Saftig sockerkaka

Tips: Kikärtsmajonnäsen kan användas som substitut för traditionell majonnäs i olika rätter som sallader, wraps eller som dipp till grönsaker.

Mjukt tunnbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up