Salsiccibonara

Table
  1. Recept på Salsiccibonara
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Salsiccibonara

Ingredienser:

  • 200g salsiccikorv
  • 250g spaghetti
  • 2 ägg
  • 50g riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Peppar
You may also be interested in:  Sandefjordsås

Tillagning:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den är al dente.
  2. Smula salsiccikorven och stek den i en stekpanna med lite olivolja tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  3. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem till stekpannan med korven. Fräs i någon minut.
  4. I en separat skål, vispa äggen och tillsätt den rivna parmesanosten. Krydda med peppar.
  5. När pastan är klar, häll av vattnet men spara lite av kokvattnet. Lägg sedan pastan tillbaka i kastrullen.
  6. Häll ägg- och ostblandningen över den varma pastan, tillsammans med korven och vitlöken. Rör om tills allt är väl blandat och osten smälter.
  7. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet om såsen blir för tjock. Detta kommer att hjälpa till att binda ihop pastan och gör den krämigare.
  8. Ta bort från värmen och servera genast.

Notera: Salsiccibonara är en variation på den klassiska spaghetti carbonara-rätten, där den traditionella pancettan byts ut mot salsiccikorv. Var noga med att blanda pastan med såsen snabbt och servera genast för att bäst uppleva den krämiga och smakrika smeten.

Bon appétit!

Halloumigryta med aubergine och couscous
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up