Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis




Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis



Table
  1. Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis

Ingredienser:

  • 4 laxfiléer
  • 500g färskpotatis
  • 1 citron
  • 1 dl färsk dill
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 dl färsk gräslök
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Citronkladdkaka

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta potatisen och koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk, cirka 15-20 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.
  3. Skär citronen i skivor.
  4. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg citronskivorna ovanpå laxen.
  6. Baka i ugnen i cirka 15 minuter eller tills laxen är genomstekt.
  7. Under tiden laxen bakas, hacka de färska örterna fint.
  8. Blanda creme fraiche och majonnäs i en skål. Rör i de hackade örterna och smaka av med salt och peppar.
  9. Serv

    Pitekaka
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up