Stekt gnocchi med tomat och mozzarella
Recept: Stekt gnocchi med tomat och mozzarella
Ingredienser:
- 500 g gnocchi
- 2 msk olivolja
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- 150 g mozzarella, skivad
- Färsk basilika, för garnering
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen, men koka den 1 minut kortare för att undvika överkokning. Häll av och skölj gnocchin i kallt vatten.
- I en stor stekpanna, värm olivoljan över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk och genomskinlig, ca 5 minuter.
- Tillsätt de krossade tomaterna, torkad basilika och torkad oregano till stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter för att låta smakerna kombineras.
- Tillsätt de kokade gnocchin till såsen i stekpannan och stek på medelhög värme i ca 5 minuter eller tills gnocchin har fått en gyllene färg och är knaprig.
- Strö över skivad mozzarella och låt den smälta över gnocchin. Ta bort stekpannan från värmen och låt mozzarellan smälta helt i den varma såsen.
- Garnera med färsk basilika innan servering.
Tips: Servera stekt gnocchi med tomat och mozzarella som en huvudrätt eller som ett tillbehör till en grönsallad.