Dim Sum

Table
  1. Recept på Dim Sum
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept på Dim Sum

Ingredienser:

  • 250 g vetemjöl
  • 150 ml vatten
  • 200 g räkor, skalade och hackade
  • 100 g fläskfärs
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk maizena
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

  1. Blanda vetemjöl och vatten i en skål och arbeta samman till en elastisk deg. Låt degen vila i ca 30 minuter.
  2. I en separat skål, blanda räkor, fläskfärs, sojasås, sesamolja, ingefära, vitlök, maizena, salt och svartpeppar.
  3. Kavla ut degen på ett mjölat bord till en tunn rektangel.
  4. Använd en rund utstickare eller kopp för att skära ut små cirklar från degen.
  5. Lägg en tesked av fyllningen i mitten av varje degcirkel.
  6. Vik degcirkeln på hälften och nyp kanterna ordentligt för att göra ett dumpling.
  7. Upprepa processen tills all deg och fyllning är använd.
  8. Ånga dumplings på medelvärme i ca 10-12 minuter eller tills degen är genomkokt och fyllningen är perfekt tillagad.
  9. Servera Dim Sum varma med sojasås och eventuell önskad dippsås.
You may also be interested in:  Citronlemonad

Tips:

  • Du kan också lägga till grönsaker eller andra ingredienser i fyllningen för att variera smaken.
  • Dim Sum kan även friteras för att få en krispig yta.
Blomkålsris med solrosfrön
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up