Tomatsallad med rostade tomater

Table
  1. Tomatsallad med rostade tomater
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tomatsallad med rostade tomater

Ingredienser:

  • 500g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 rödlök, skivad
  • 1/2 kruka färsk basilika, grovhackad

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Skölj och halvera körsbärstomaterna.
  3. Lägg tomathalvorna på en bakplåtspapperklädd plåt.
  4. Tillsätt de krossade vitlöksklyftorna, olivoljan, flingsaltet och svartpepparn. Blanda väl.
  5. Rosta tomathalvorna i ugnen i ca 20 minuter eller tills de är mjuka och lite karamelliserade.
  6. Ta ut plåten från ugnen och låt tomaterna svalna något.
  7. Överför de rostade tomaterna till en serveringsskål.
  8. Tillsätt skivad rödlök och grovhackad basilika.
  9. Blanda försiktigt så att ingredienserna blandas väl.
  10. Servera tomatsalladen som tillbehör till dina favoriträtter eller som ensamrätt med bröd.
You may also be interested in:  Kryddig tonfisk med chiliremoulad

Tips: Om du vill kan du lägga till fetaost eller mozzarellaost för extra smak.

Buljongkokt kycklingfilé med mos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up