Tomatsallad med rostade tomater
Tomatsallad med rostade tomater
Ingredienser:
- 500g körsbärstomater
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 rödlök, skivad
- 1/2 kruka färsk basilika, grovhackad
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Skölj och halvera körsbärstomaterna.
- Lägg tomathalvorna på en bakplåtspapperklädd plåt.
- Tillsätt de krossade vitlöksklyftorna, olivoljan, flingsaltet och svartpepparn. Blanda väl.
- Rosta tomathalvorna i ugnen i ca 20 minuter eller tills de är mjuka och lite karamelliserade.
- Ta ut plåten från ugnen och låt tomaterna svalna något.
- Överför de rostade tomaterna till en serveringsskål.
- Tillsätt skivad rödlök och grovhackad basilika.
- Blanda försiktigt så att ingredienserna blandas väl.
- Servera tomatsalladen som tillbehör till dina favoriträtter eller som ensamrätt med bröd.
Tips: Om du vill kan du lägga till fetaost eller mozzarellaost för extra smak.