Kryddig tonfisk med chiliremoulad
Kryddig tonfisk med chiliremoulad
Ingredienser:
- 4 st tonfiskfiléer
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk malt spiskummin
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 4 msk olivolja
- 1 st citron
Gör så här:
- Blanda paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, salt och svartpeppar i en skål.
- Dubbelkolla att tonfiskfiléerna är rensade från eventuella ben.
- Doppa tonfiskfiléerna i kryddblandningen och se till att de täcks jämnt.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
- Stek tonfiskfiléerna i cirka 2-3 minuter på varje sida tills de får en fin stekyta.
- Pressa saften från citronen över tonfiskfiléerna.
Chiliremoulad:
Ingredienser:
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk srirachasås
- 1 tsk pressad vitlök
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk chiliflakes
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till remouladen i en skål.
- Förvara i kylskåp fram till servering.
Servera den kryddiga tonfisken med den härliga chiliremouladen för en smakexplosion!
Lämna ett svar