Kryddig tonfisk med chiliremoulad

Table
  1. Kryddig tonfisk med chiliremoulad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Chiliremoulad:

Kryddig tonfisk med chiliremoulad

Ingredienser:

  • 4 st tonfiskfiléer
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malt spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 st citron

Gör så här:

  1. Blanda paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, salt och svartpeppar i en skål.
  2. Dubbelkolla att tonfiskfiléerna är rensade från eventuella ben.
  3. Doppa tonfiskfiléerna i kryddblandningen och se till att de täcks jämnt.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Stek tonfiskfiléerna i cirka 2-3 minuter på varje sida tills de får en fin stekyta.
  6. Pressa saften från citronen över tonfiskfiléerna.

You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Chiliremoulad:

Ingredienser:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till remouladen i en skål.
  2. Förvara i kylskåp fram till servering.
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Servera den kryddiga tonfisken med den härliga chiliremouladen för en smakexplosion!

Krämig kycklinggratäng med ris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up