Salsa verde
Salsa Verde - En Klassisk Italiensk Sås
Ingredienser:
- Persilja - 1 bunt
- Basilika - 1 kruka
- Vitlök - 2 klyftor
- Kapris - 1 msk
- Anjovis - 2 filéer
- Olivolja - 1 dl
- Citronsaft - 2 msk
- Salt - efter smak
- Peppar - efter smak
Gör Så Här:
- Skölj persilja och basilika, och hacka dem fint.
- Skala och pressa vitlöken.
- Hacka kapris och anjovisfiléer.
- Blanda ihop persilja, basilika, vitlök, kapris och anjovis i en skål.
- Häll i olivolja och citronsaft. Rör om ordentligt.
- Tillsätt salt och peppar efter smak.
- Låt skålen stå i kylen i ca 30 minuter för att låta smakerna kombinera.
Servera:
Salsa verde passar utmärkt som tillbehör till grillad kött eller fisk. Du kan också använda den som en smakrik dipp till grönsaksstavar eller brödbitar.