Salsa verde

Table
  1. Salsa Verde - En Klassisk Italiensk Sås
    1. Ingredienser:
    2. Gör Så Här:
    3. Servera:

Salsa Verde - En Klassisk Italiensk Sås

Ingredienser:

  • Persilja - 1 bunt
  • Basilika - 1 kruka
  • Vitlök - 2 klyftor
  • Kapris - 1 msk
  • Anjovis - 2 filéer
  • Olivolja - 1 dl
  • Citronsaft - 2 msk
  • Salt - efter smak
  • Peppar - efter smak

Gör Så Här:

  1. Skölj persilja och basilika, och hacka dem fint.
  2. Skala och pressa vitlöken.
  3. Hacka kapris och anjovisfiléer.
  4. Blanda ihop persilja, basilika, vitlök, kapris och anjovis i en skål.
  5. Häll i olivolja och citronsaft. Rör om ordentligt.
  6. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  7. Låt skålen stå i kylen i ca 30 minuter för att låta smakerna kombinera.

Servera:

You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Salsa verde passar utmärkt som tillbehör till grillad kött eller fisk. Du kan också använda den som en smakrik dipp till grönsaksstavar eller brödbitar.

Rödbetssallad med fetaost & senapssås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up