Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

Table
  1. Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

Ingredienser:

  • 400g skogschampinjoner
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500ml grönsaksbuljong
  • 200ml grädde
  • 3 jordärtskockor
  • Olivolja
  • Salta och peppra efter smak

You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  2. Rensa och skiva skogschampinjonerna.
  3. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt skogschampinjonerna och stek tills de har fått fin färg.
  5. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan sjuda i 10 minuter.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och mixa soppan med en stavmixer till en jämn konsistens.
  7. Häll i grädden och värm soppan på låg värme i ytterligare några minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Skrubba jordärtskockorna under kallt vatten och skiva dem tunt.
  10. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jordärtskocksskivorna i omgångar tills de blir krispiga.
  11. Låt jordärtskockschipsen dränera på ett hushållspapper.
  12. Servera svampsoppan varm och toppa med jordärtskockschipsen.
Matiga muffins med fetaost och tomater
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up