Kycklingwok med nudlar

Table
  1. Recept: Kycklingwok med nudlar
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kycklingwok med nudlar

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé
  • 200 g äggnudlar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk sweet chili-sås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • Färsk korianderblad för garnering

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tillagning:

  1. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingfilén i tunna strimlor och hacka lök, vitlök, paprika, morot och zucchini.
  3. Hetta upp olivolja i en stor wokpanna eller stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i ca 5 minuter eller tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.
  4. I samma panna, tillsätt sesamolja och stek lök, vitlök, paprika, morot och zucchini i ca 3-4 minuter tills grönsakerna är krispiga.
  5. Tillsätt de kokta äggnudlarna, sojasås och sweet chili-sås till pannan och blanda väl med grönsakerna.
  6. Tillsätt den stekta kycklingen till woken och rör om tills allt är väl blandat och genomvarmt.
  7. Hacka färsk koriander och strö över woken för extra smak och dekoration.

Servera kycklingwoken med nudlar varm som huvudrätt och njut!

Vildris- och bönsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up