Kycklingwok med nudlar
Recept: Kycklingwok med nudlar
Ingredienser:
- 400 g kycklingfilé
- 200 g äggnudlar
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 zucchini
- 2 msk sojasås
- 2 msk sweet chili-sås
- 1 msk sesamolja
- 1 msk olivolja
- Färsk korianderblad för garnering
Tillagning:
- Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten och ställ åt sidan.
- Skär kycklingfilén i tunna strimlor och hacka lök, vitlök, paprika, morot och zucchini.
- Hetta upp olivolja i en stor wokpanna eller stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i ca 5 minuter eller tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.
- I samma panna, tillsätt sesamolja och stek lök, vitlök, paprika, morot och zucchini i ca 3-4 minuter tills grönsakerna är krispiga.
- Tillsätt de kokta äggnudlarna, sojasås och sweet chili-sås till pannan och blanda väl med grönsakerna.
- Tillsätt den stekta kycklingen till woken och rör om tills allt är väl blandat och genomvarmt.
- Hacka färsk koriander och strö över woken för extra smak och dekoration.
Servera kycklingwoken med nudlar varm som huvudrätt och njut!