Apelsinsås

Table
  1. Recept: Apelsinsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Apelsinsås

Ingredienser:

  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk rivet apelsinskal

Gör såhär:

  1. Blanda apelsinjuice och socker i en kastrull och värm på medelhög värme tills sockret löses upp.
  2. I en separat skål, blanda majsstärkelse med lite vatten för att göra en jämn pasta.
  3. Tillsätt majsstärkelseblandningen i kastrullen med apelsinjuicen och sockret, och rör om kontinuerligt tills såsen tjocknar.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och rör i rivet apelsinskal för extra smak.
  5. Häll såsen i en skål och låt den svalna innan den serveras.

Tips:

- För en mer intensiv apelsinsmak kan du tillsätta några droppar apelsinextrakt.

You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

- Servera apelsinsåsen som ett smaskigt tillbehör till pannkakor, våfflor eller glass.

Påskkaka med mandel
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up