Tomattarte på smördeg

Table
  1. Tomattarte på smördeg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tomattarte på smördeg

Ingredienser:

  • 1 rulle smördeg
  • 4-5 mogna tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak
  • 100g riven ost (till exempel mozzarella eller parmesan)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt och pricka botten med en gaffel.
  3. Förgrädda smördegen i ca 10 minuter tills den har fått lite färg.
  4. Under tiden kan du förbereda tomatsåsen. Skär tomaterna i skivor och hacka löken och vitlöken.
  5. Stek lök och vitlök i olivolja tills de mjuknar, tillsätt sedan tomaterna och kryddorna. Låt såsen puttra i ca 10 minuter tills den tjocknar något.
  6. Fördela tomatsåsen på den förgräddade smördegen och strö över den rivna osten.
  7. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
  8. Ta ut tarten och låt den svalna något innan du skär den i bitar.
  9. Tomattarten är nu klar att servera!
You may also be interested in:  Ischoklad

Gör gärna en fräsch sallad att servera till.

Rimbobullar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up