Tomattarte på smördeg
Tomattarte på smördeg
Ingredienser:
- 1 rulle smördeg
- 4-5 mogna tomater
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
- 100g riven ost (till exempel mozzarella eller parmesan)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
- Rulla ut smördegen på en plåt och pricka botten med en gaffel.
- Förgrädda smördegen i ca 10 minuter tills den har fått lite färg.
- Under tiden kan du förbereda tomatsåsen. Skär tomaterna i skivor och hacka löken och vitlöken.
- Stek lök och vitlök i olivolja tills de mjuknar, tillsätt sedan tomaterna och kryddorna. Låt såsen puttra i ca 10 minuter tills den tjocknar något.
- Fördela tomatsåsen på den förgräddade smördegen och strö över den rivna osten.
- Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
- Ta ut tarten och låt den svalna något innan du skär den i bitar.
- Tomattarten är nu klar att servera!
Gör gärna en fräsch sallad att servera till.